[contact-form-7 id="4004" title="Paltsprijs 2022"]

De Paltsprijs

Op vrijdag 9 september aanstaande reikt het Wijnhuisfonds Zutphen de Paltsprijs 2022 uit. Dit gebeurt bij de start van de 36e editie van de Open Monumenten Dagen in Het Koelhuis tussen 16.00  en 18.00 uur.

De Paltsprijs is een erkenning voor particulieren en/of  bedrijven in Zutphen, die hun pand of locatie zodanig hebben gerestaureerd dat sprake is van een versterking van de historische (beeld)kwaliteit van Zutphen.  De Paltsprijs wordt tweejaarlijks toegekend en bestaat uit drie juryprijzen en een publieksprijs. De eerste prijs bestaat uit een bedrag van € 1000. De winnaar van de tweede prijs ontvangt € 750 en de derde prijs bedraagt € 500.  Daarnaast wordt ook de Palts Publieksprijs toegekend. De winnaar hiervan krijgt € 1000.

De jury van de Paltsprijs 2022 bestaat uit Marieke Schriks (voorzitter jury en voorzitter Wijnhuisfonds), Ineke Hissink (voorzitter Open Monumenten Dagen Zutphen), Sjoerd Wannet (wethouder gemeente Zutphen), Marc a Campo (architect en bestuurslid Wijnhuisfonds), Mark Schuitemaker (directeur Zutphen Promotie) en Werner Weijkamp (adviseur erfgoed Gelders Genootschap).

Stemmen voor de Palts Publieksprijs kan via deze website: http://www.wijnhuisfonds.nl/paltsprijs