Open Monumentendag 2018

Zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 staan weer in het teken van Open Monumentendag.
Het (landelijk) thema van 2018 is "In Europa".
In Zutphen zal de nadruk worden gelegd op Geld, Handel en Kapitaal in relatie tot Europa. De stichting Open Monumentencomité Zutphen is weer volop bezit om dit evenement vorm te geven en staat hierbij open voor uw ideeën en suggesties. U kunt deze doorgeven via info@openmonumentendagzutphen.nl. Deelnemen kan uiteraard ook!

 

Open Monumentendag 2017       

Op 9 en 10 september jl. werd (ook) in Zutphen Open Monumentendag(-weekend) gehouden met als thema 'Boeren, burgers en buitenlui'.

Zutphen heeft tijdens dit weekend zo'n 10.000 bezoekers mogen verwelkomen die met veel enthousiasme hebben deelnomen aan de vele activiteiten die er waren georganiseerd. Het programma varieërde van een bezoek aan Molen Nooitgedacht, uitgeroepen tot monument van het jaar 2017, tot de tentoonstelling van de Citroën Traction Avant en openstelling van diverse monumentale panden. Ook waren er vele rondleidingen en lezingen, muziek en toneel waaronder de opera Dido & Aeneas en werd het publiek op ludieke wijze geïnformeerd door stadsomroeper Stephan Wüst.  Het weekend werd succesvol afgesloten door de uitreiking van de Paltsprijs 2017 in de Burgerzaal.

De selfiewedstrijd die dit jaar voor het eerst werd gehouden is gewonnen door Marjoné Krüger (13) en Ester Mulschlegel (40). Beide hebben een VVV bon ter waarde van € 25,- ontvangen.

Organisatie Open Monumentendag Zutphen
De organisatie was in handen van de Stichting Open Monumenten Comité Zutphen (OMCZ) bestaande uit vertegenwoordigers van de Historische Vereniging Zutphen en het Wijnhuisfonds, met ambtelijke ondersteuning van de gemeente Zutphen.

Na vijf jaar te hebben gefungeerd als voorzitter van de OMCZ heeft Ap Lammers op 10 september afscheid genomen van het comité en de voorzittershamer overgedragen aan twee leden van de Historische Vereniging Zutphen, Ineke Hissink-Kapper en Eric van Schie.

Voor meer informatie zie http://openmonumentendagzutphen.nl