Het Wijnhuisfonds is opgericht op 1 augustus 1927. De eerste aankoop was Dat Bolwerck aan de Zaadmarkt in 1937.

In de decennia daarna heeft het Wijnhuisfonds vele panden aangekocht en gerestaureerd. In 2012 is het Wijnhuisfonds gefuseerd met N.V. Stadsherstel. 

Overzicht van onze panden

Hieronder een overzicht van al onze panden. Gebruik de plattegrond of de lijst om te zien waar de panden zich bevinden.

Uitgelicht pand

De Munt

In 1962 aangekocht door het Wijnhuisfonds. Grote en kostbare restauratie in 1969. In de monumentenzorg ook wel aangeduid als ‘een kleine kerkrestauratie’. In 2007 heeft er opnieuw een grootschalige restauratie plaatsgevonden.

Heeft u interesse om één van onze woningen te huren?

Huren van het Wijnhuisfonds

Regelmatig komt één van onze woningen te huur. Om in aanmerking te komen voor een woning kunt u zich als woningzoekende bij het Wijnhuisfonds inschrijven. U wordt via e-mail op de hoogte gehouden van het actuele aanbod. Toewijzing gebeurt op basis van inschrijfduur, uw (verzamel)inkomen en gezinssamenstelling. Het bestuur behoudt zich het recht voor om in uitzonderlijke gevallen hiervan af te wijken.

Op zoek naar bedrijfsruimte?

Bent u op zoek naar bedrijfsruimte? Neem dan contact met ons op, geef uw wensen aan ons door en wij nemen contact met u op wanneer er iets passends vrijkomt.

Als u zich inschrijft bij Wijnhuisfonds bent u te allen tijde als eerste op de hoogte van nieuws over nieuw aanbod, onze projecten, etc.