Uitslag Paltsprijsverkiezing 2017

De winnaar van de Paltsprijsverkiezing 2017 is geworden NIEUWSTAD 36 te Zutphen. Het pand genaamd De Biervoerder is tevens met 32% van de stemmen uitgeroepen tot de Publiekswinnaar.

Paltsprijsverkiezing 2019

Deze stimuleringsprijs is bedoeld voor particulieren en bedrijven die hun pand of locatie op cultuurhistorisch verantwoorde wijze hebben opgeknapt. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Open Monumentendagen. Behalve de winnaar van de Paltsprijs, die gekozen wordt door een deskundige jury, wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. De Paltsprijs bestaat uit een oorkonde, een schildje dat aan de gevel kan worden bevestigd en een aanmoediging van € 500,-.
Met de uitreiking van Paltsprijs wil het bestuur van de Stichting Wijnhuisfonds bijdragen aan het behoud en herstel van het gebouwde culturele erfgoed van Zutphen.

Welke panden/locaties komen in aanmerking?

Alle gerestaureerde panden en objecten in de gemeente Zutphen, opgeleverd tussen 1 juli 2017 en
1 juli 2019, kunnen meedingen. Dus bedrijfs- en woonpanden, locaties en objecten in de openbare ruimte in Zutphen, Warnsveld en in het buitengebied. Het belangrijkste is dat de restauratie de cultuurhistorische kwaliteit van Zutphen versterkt. Zowel wat betreft de belevingswaarde en uitstraling, als wat betreft de functionaliteit en de duurzaamheid. Bij de afweging wordt eveneens gekeken naar het pand in relatie tot zijn omgeving.

Eerdere winnaars

In 2009 werd de Paltprijs voor het eerst door het Wijnhuisfonds uitgereikt. Bekijk alle eerdere winnaars van de afgelopen verkiezingen.