Boompjeswal 8

De eigenaren hebben dit pand gekocht nadat het al enkele jaren leegstond en blijkbaar kopers had afgeschrikt. Het was daarvoor 50 jaar als kerk in gebruik geweest, terwijl het toch van oorsprong een woonhuis was net als de naastgelegen panden.

Het pand leefde nog in de jaren van zachtboard en hardboard. Alle oude deuren e.d. waren hierachter verdwenen.
Met liefde voor oude details wordt ook hier zorgvuldig gekeken of onderdelen kunnen worden ingepast. Naar aanleiding van de stucplafonds bij de buren zijn de oude mallen hiervoor opgespoord in Amsterdam en is weer een prachtig stucplafond gereconstrueerd. Aan de achterzijde is de veranda boven het souterrain in oude stijl vernieuwd met vrijkomende onderdelen van de oude, die in slechte staat verkeerde, als voorbeeld.

Oude materialen kregen her en der ook weer een nieuw leven. Van onder tot boven heeft dit pand een nieuw leven gekregen in stijl met het oorspronkelijke ontwerp.

Aan de buitenzijde is dit misschien minder zichtbaar maar er is veel werk door de eigenaren verzet om dat wat er was toch weer te herstellen en in oude luister terug te brengen.