Marspoortstraat 9

Het pand is gedurende tientallen jaren, samen met de buurpanden, in gebruik geweest als kantoor. Door grootschalige interne doorbraken was de oorspronkelijke inwendige structuur ernstig aangetast. Dankzij de opsplitsing is de oorspronkelijke parcellering en kleinschaligheid die zo kenmerkend is voor de binnenstad hersteld. Nu zit er op de begane grond een moderne galerie waarbij de ruimte in zijn geheel is ontdaan van alle nieuwe toevoegingen. Ook hier was al het oude verstopt achter voorzetwanden en zakelijke plafonds.

De eigenaresse heeft hier zelf veel werk verzet, alle bouwmuren zijn ontdaan van stucwerk en alle bouwsporen zijn daardoor zichtbaar gemaakt. Het stucplafond is helaas niet ongeschonden achter de kantoorplafonds vandaan gekomen.

Op eenzelfde wijze is ook de verdieping aangepakt en in de achtergevel zijn de bestaande ramen zo veel mogelijk gehandhaafd of hergebruikt en is een kans aangegrepen om een nieuwe invulling te maken die toegang geeft tot een ruim terras, zodat een buitenruimte bij het pand is gecreëerd. Daarbij is wel een gelijke detaillering gebruikt.

De nieuwe invulling is voor de Marspoortstraat een levendige verbetering ten opzichte van het in zichzelf gekeerde kantoorpand.