Het Wijnhuisfonds is zeer content met de geweldige opkomst tijdens haar jaarlijkse donateursbijeenkomst

Op 4 oktober 2023 vond onze jaarlijkse donateursbijeenkomst plaats in Dat Bolwerck. Een kleine 90 donateurs woonden de bijeenkomst bij; een geweldige opkomst!

Secretaris Marcel Wendrich leidde op uitmuntende wijze de bijeenkomst en heette alle donateurs welkom. Na alle huishoudelijke mededelingen en het programma, stelde Marcel ook het bestuur aan alle donateurs voor. Nieuwe directeur Suzan te Brake stelde zich eveneens voor en vertelde over haar opgebouwde kennis en ervaring in de erfgoedsector en band (van oudsher en via een restaurerende vader) met de stad Zutphen en meer in het bijzonder de portefeuille van het Wijnhuisfonds (waar haar vader dus ook aan gerestaureerd heeft). Vervolgens nam Suzan de aanwezigen mee in haar ‘Stip op de horizon’; haar (voorlopige) antwoord op de vraag waar het Wijnhuisfonds in haar visie in de toekomst naar toe zal gaan.

Daarna blikte voorzitter Dorine Boerboom terug en vooruit. Belangrijke punten hierin waren de samenstelling van het bestuur, de organisatie in verandering, de ontwikkelingen in het huidige bezit, maar ook thema’s als leefbaarheid en het redden van monumentale panden welke niet gered worden door anderen. Ook gaf zij de opmaat naar ons prachtige jubileum in 2027, wanneer de Stichting Wijnhuisfonds exact 100 jaar bestaat. Penningmeester Geert Klein Ovink gaf aansluitend een toelichting op het financiële beleid. Daarbij ging het om veel meer dan de cijfers. Zo lichtte hij toe dat het Wijnhuisfonds een stevige basis kent en nam hij de aanwezigen mee in de POM-status en wat dit met zich meebrengt. Ook gaf hij aandacht aan corporate governance en de verwachtingen over de toekomst.

Speciale gast en afsluiter vormde wethouder Sjoerd Wannet van de gemeente Zutphen. In zijn bevlogen verhaal ging hij in op de succesfactoren achter Zutphen als geschiedenis- en monumentenhoofdstad van de provincie Gelderland. Wij waren zeer trots dat hierbij het Wijnhuisfonds – naast een betrokken samenleving en het aan Zutphen voorbijgaan van de sloopwoede uit de jaren ’70 – als één van de drie succesfactoren genoemd werd. Tussen alle sprekers door werden onder begeleiding van Marcel Wendrich diverse vragen van de aanwezigen beantwoord en was er ruimte voor interactie. Omstreeks 17:15 werd de bijeenkomst afgesloten met een borrel voor alle aanwezigen. Wij danken onze donateurs nogmaals hartelijk voor hun aanwezigheid en grote betrokkenheid bij het Wijnhuisfonds. Wij kijken terug op een geslaagde bijeenkomst!