Stichting Wijnhuisfonds verwelkomt Gerdien Verschoor als nieuw bestuurslid

  Tijdens de laatste bestuursvergadering is Gerdien toegetreden tot het bestuur. Gerdien Verschoor (1963) is woonachtig in Zutphen en actief als kunsthistoricus, auteur en strategisch adviseur op het gebied van kunst, erfgoed en internationale samenwerking. Zij brengt een groot netwerk en jarenlange ervaring in de kunst- en cultuursector met zich mee. Wij zijn erg verheugd met haar komst!

  Gerdien Verschoor: “Door het goed bewaarde erfgoed heeft de binnenstad van Zutphen een bijna sprookjesachtig karakter. Ik ben blij en trots dat ik samen met de directeur en andere bestuursleden van het Wijnhuisfonds een bijdrage mag leveren aan het behoud, de impact en de toekomst van het erfgoed voor onze mooie stad.”

  Foto (v.l.n.r.)
  Boven: Ernst Verster (vice-voorzitter), Dorine Boerboom (voorzitter), Geert klein Ovink (penningmeester)
  Midden: Marc á Campo (bestuurslid) en Marcel Wendrich (secretaris)
  Onder: Gerdien Verschoor (bestuurslid) en Suzan te Brake (directeur)

  <p class="wpcf7-contact-form-not-found"><strong>Fout:</strong> Contact formulier niet gevonden.</p>

  De Paltsprijs

  Op vrijdag 9 september aanstaande reikt het Wijnhuisfonds Zutphen de Paltsprijs 2022 uit. Dit gebeurt bij de start van de 36e editie van de Open Monumenten Dagen in Het Koelhuis tussen 16.00  en 18.00 uur.

  De Paltsprijs is een erkenning voor particulieren en/of  bedrijven in Zutphen, die hun pand of locatie zodanig hebben gerestaureerd dat sprake is van een versterking van de historische (beeld)kwaliteit van Zutphen.  De Paltsprijs wordt tweejaarlijks toegekend en bestaat uit drie juryprijzen en een publieksprijs. De eerste prijs bestaat uit een bedrag van € 1000. De winnaar van de tweede prijs ontvangt € 750 en de derde prijs bedraagt € 500.  Daarnaast wordt ook de Palts Publieksprijs toegekend. De winnaar hiervan krijgt € 1000.

  De jury van de Paltsprijs 2022 bestaat uit Marieke Schriks (voorzitter jury en voorzitter Wijnhuisfonds), Ineke Hissink (voorzitter Open Monumenten Dagen Zutphen), Sjoerd Wannet (wethouder gemeente Zutphen), Marc a Campo (architect en bestuurslid Wijnhuisfonds), Mark Schuitemaker (directeur Zutphen Promotie) en Werner Weijkamp (adviseur erfgoed Gelders Genootschap).

  Stemmen voor de Palts Publieksprijs kan via deze website: http://www.wijnhuisfonds.nl/paltsprijs

  De Wildeman

  Wijnhuisfonds koopt De Wildeman

  Het Wijnhuisfonds gaat verhuizen.  En niet naar zomaar een pand, maar naar Zaadmarkt 88, ook wel bekend als de Wildeman.  Tot enkele jaren geleden was hier het Museum Henriëtte Polak gevestigd en daarna het Geelvinck piano museum. Wij zijn trots dat we ons in dit bijzondere pand kunnen gaan vestigen, centraal in de historische binnenstad, uw woon/werkgebied. Voor ons de belangrijkste focus van ons doel, erfgoed rondom. Daarmee kunnen we dit belangrijke pand een nieuwe toekomst geven.

  We beginnen bescheiden met wat noodzakelijk onderhoud en het sober inrichten van twee kamers als eigen kantoor, maar we hebben wel plannen om het in de loop der tijd weer in oude luister te herstellen. De ruimtes die wij niet gebruiken verhuren we aan andere organisaties. Zo drukken we de kosten.

  Bij de koop hoort ook het pand Rode Torenstraat 65.  Dat is voor ons belangrijk, omdat op die manier de toegang tot de schuilkapel voor het publiek veiliggesteld is.

   

   

  Welkom

  Welkom op de nieuwe site van Stichting Wijnhuisfonds. Hier vindt u alle informatie over ons, onze panden en onze activiteiten. Daarnaast houden wij u op de hoogte van interessante nieuwtjes uit de monumentenwereld (en daarbuiten) en delen wij tips over onderhoud en restauratie van monumenten.